DAMER MED MUSKLER

Også i Norge finnes det damer som er superstjerner i idrettens verden. I flere idretter har vi de beste kvinnene i verden. Rekkefølgen her er helt tilfeldig valgt, så det er ingen som settes som den beste. Det får være opp til hver enkelt og velge sin favoritt.

THE FIRST LADY

Cecilia Brækhus ble født i 1981 i Colombia. Hun ble adoptert i en alder av 2,5 år og vokste opp i Bergen hvor hun så startet sin idretts karriere. Det var ikke ren boksing hun begynte sin karriere med, men med kickboksing i en alder av 14 år og til å begynne med var treningen litt hemmelig. Det var fordi hennes foreldre likte ikke kampsport, men hun klarte etterhvert å overbevise dem at hun ikke var med i noe voldeligt miljø og at det var en flott sport med et godt mijø.

Hun hadde da vert innom flere varierte sportsgrener før hun valgte veien videre. Da hun var blitt 16 år kom hun med på det Norske landslaget og der vant hun både EM gull og VM gull. Det var etter dette hun begynte og satse på boksingen for fult, først som amatør så over til proff boksing, noe som den gangen ikke var lov i Norge, det ble først lovlig i 2016. Hun er den eneste kvinnen som kan vise frem alle de fem beltene som er i med i verdensmesterskapene. Hvor tittelbetegnelsen er IBF, WPB, WBO, WBC og WBA. Med sine 32 seiere har hun satt sitt solide spor i Norsk boksesport. Hun kan også se tilbake på nominasjon til årets navn på idrettsgallaen gjentatte ganger, I 2013 fikk hun den tittelen og i 2011 fikk hun prisen i åpen klasse.

MARIT BJØRGEN

Den norske langrenns-stjernen Marit Bjørgen er en godt kjent ski stjerne. Hun er født i 1980 i Rognes. Hun begynte sin idretts karriere i veldig ung alder, hun drev da ikke bare med langrenn som hun er mest kjent for, men også med både håndball og fotball. Men det ble da langrenn som ble hennes idrett og som hun satset fult ut på. Treningen var hard men det var det hun likte og i 1998 hadde all den harde treningen gitt resultatersom gjorde at hun kom inn på junior landslaget 18 år gammel. Allerede nitten år gammel debuterte hun i verdenscupen i Engleberg med en 39 plass i sprintrenn.

I 2001 ble hun tatt ut på det Norske landslaget til VM i Lahtis hvor hun da debuterte i senior klassen. Hun kan notere seg seks OL gull, tre sølv og en bronse. I VM har hun hele 18 gull, 5 slv og 3 bronse medaljer. I NM kan hun vise frem 21 gull, 8 sølv og 6 bronse medaljer. Hun er den som har mest VM medaljer i langrenn og hun er den kvinneligutøver som innehar tittelen som den mestvinnende i OL gjennom tidene, Da hun fødte en sønn i 2015 trodde mange hun la opp skisporten, men nei da hun er fortsatt i full vigør i skisporet. Så vi kan nok forvente oss menge flere seiere og medaljer fra Marit fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *