Girl power i kvinneidretten

Det finnes mange store navn i all slags idrett. Både for kvinner og for menn. Og som med alt annet så er det lagd liste på liste med hvem som er størst og hvem som var størst og så videre. Jeg vil nå først gå inn i kvinneidretten og se litt på noen store stjerner der. Alle jeg skriver om i dag er tennis spillere. To av de er  pensjonerte spillere, mens den tredje fortsatt er aktiv også i dag.

Steffi Graf

Den første store stjernedamen jeg velger å skrive litt om er tysk tennis spiller som herjet siste halvdelen av 80 tallet og gjennom hele 90 tallet. Antall seiere i karrieren bringer henne helt opp på pall plass over tennis spillende damer og antall seiere i forskjellige turneringer. Hennes tyske kjælenavn var «Fraulein Forehand» siden hun hadde knusende slag med sine «forehand» slag.

Grand Slam

Grand Slam er de største turneringene for tennis spillere, og de turneringene har Steffi vunnet alle sammen av. Ikke bare en gang med samtlige turneringer, men to ganger i løpet av to tiår! Den ene gangen vant hun alle fire turneringene i samme år, mens andre gangen sprer de seg over flere sesonger. Det er ni kvinner som har vunnet alle Grand Slam Turneringene, men det er kun tre kvinner som har vunnet alle fire innenfor samme kalenderår.

Til sammen har Steffi Graf også toppet listen over verdens beste kvinnelige tennis spillere i over syv og et halvt år. Ikke sammenhengende, men totalt alle de ukene (377 stykker) hun har vært rangert som nummer 1 i verden.

Damen bør heller ikke være blakk etter selv å ha spilt inn over 20 millioner dollar, samt at hun giftet seg med en stor tennis stjerne på herresiden – nemlig Andre Agassi.

Martina Navratilova

Denne damen har vel vunnet alt som er mulig å vinne i tennis. Hun er født og oppvokst i tidligere Tsjekkoslovakia på en liten plass ikke veldig langt fra Hovedstaden Praha. Men hun rømte landet og ble amerikansk statsborger først på 80 tallet. Sin siste seier kom det året hun fylte 50 år. Da spilte hun en Mixed Double kamp med Bob Bryan i US Open og de vant kampen.

Serena Williams

Søstrene Williams er meget store stjerner i tennis sporte. Selv om det er storesøster som er den mest kjente og best rangerte spilleren. Serena Williams, som er storesøsteren, debuterte så tidlig som tennis spiller at hun hadde allerede stor og tung erfaring som 10 åring. Da hadde hun vunnet omtrent alt hun hadde stilt opp på. Kun tre turneringer tapte hun de første årene av sin karriere. Siden har hun selvfølgelig blitt profesjonell spiller og vunnet det aller meste som er mulig å vinne i denne sporten hun også. Mange seiere har kommet i dobbel kamper sammen med sin søster Venus.

Hun har vært årets spiller flere ganger, hun har toppet verdensrankingen i langt over 100 uker og hun har vært olympisk mester fire ganger. Hun har også spilt inn litt penger – eller litt er kanskje feil ord når vi snakker om summer på over 30 millioner amerikanske dollar! Hun er nemlig den kvinnen i tennis sporten som har spilt inn mest penger.