Kvinner på ski

Det er ingen overraskelse at norske kvinnelige idrettsutøvere også gjør det veldig godt både nasjonalt og i internasjonale mesterskap. I noen grener er de jo faktisk bedre en mennene og tar inn flere medaljer enn dem. Men for å bli en god utøver må man starte tidlig i livet. Kanskje det aller viktigste grunnlaget legges i veldig ung alder. Da kanskje bare at det er snakk om grunntreningen og å få den rette treningen og tilretteleggingen som trengs for å komme seg opp på topp nivå innen internasjonale konkurranser.

Therese Johaug

En av kvinnene som virkelig har klart det godt innen skisporten er Therese Johaug som er i fra Os kommune som man finner i Østerdalen. Østerdalen er jo ett ypperlig sted for å trene bra på ski, for her er det mye snø om vinteren og ett meget variert terreng som egner seg godt til hard trening på forskjellige nivåer.Hun fikk den rette treningen og motivasjonen gjennom barn og ungdoms årene som har gitt formidable resultater i hennes karriere. 19 år gammel kom det første store gjennombruddet for henne, da kom hun på en tredjeplass i en konkurranse som heter Duatlon i NM. Dette er en idrettsgren som inneholder forskjellige grener. Dette gjorde att hun så ble valgt ut til å bli med på verdenscup stevne i Estland som ble holdt samme året. Der ble det en åttende plass på henne. Trøsten var nok at kun en annen Norsk kvinne var foran henne og det var Marit Bjørgen som havnet på fjerdeplassen. Så totalt – sett med Norske øyne – gjorde hun ett fantastisk løp der. Mens hun fortsatt deltok i juniorklassen ble det flere gode plasseringer på henne, tre gull og en bronse i VM sammenheng er veldig bra for en junior utøver.Hun har fortsatt å sanke medaljer i årene som fulgte og er i dag en av Norges beste kvinnelige skiløpere på de fleste distansene som er. Etter en noe tvilsom dopingdom i 2016 ble hun utestengt i 18 måneder, men hun hvilte ikke imens utestengelsen varte. Tvert imot hun trente for fult og kom sterkere tilbake når utestengelsen var over. Så vi kommer nok uten tvil til å se henne mange ganger til oppe på pallen fremover.

Søstrene Eckhoff

Søstrene Eckhoff

Raske kvinner har vi også innen ski skytingen, Søstrene Tiril og Kaja Eckhoff har vist gode resultater i fra ungdomsårene og frem til i dag. Kaja ble junior verdensmester allerede i en alder av bare 16 år, det kaller man en virkelig god prestasjon. Samme året vant hun også Norges cupen sammenlagt i klassen for yngre juniorer. Hun fortsatte med å samle medaljer under juniorklassen hele tiden, men da hun så kom opp i seniorklassen slet hun en del med resultatene der.Det er gjerne sånn for en del av juniorutøverne at spranget i fra junior klassen og opp til seniorklassen blir veldig stort. Men de fleste klarer med tiden og hente seg godt inn igjen og fortsetter å kjempe på toppen av listene. Tiril har derimot gjort det bra som senior utøver med OL gull i mix stafetten samt bronse medalje i både felles starten og i den vanlige stafetten i VM samme året. Disse søstrene fortsetter med å vise mange gode resultater til glede for oss Nordmenn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *