Norges historisk beste idrettsutøvere i nyere tider del 3

Mye hyggelig lesning på lister over idrettsutøvere som har gjort det bra og blitt verdsatt for sine prestasjoner. Jeg er først og fremst på jakt etter norske kvinnelige utøvere som er høyt oppe på slike lister nå i denne serien, men nevner jo mannfolkene også. Her kommer videre oppdateringer over lister som er lagd av en av landets hovedaviser før og etter årtusen skiftet.

Her følger tredje og siste del i denne artikkelserien;

2009

Antall kvinnelige utøvere nærmer seg 35 % av listen – en gledelig økning siden starten på ned mot kun 25%. Men dessverre så er det litt antiklimaks etter fjorårets kvinnefest på pallen. Ingen på pallen og man må helt ned på sjuendeplassen før navnet til golf tutta dukker opp. Men man får ta det gledelige og det er totalt antall kvinner inne på topp 100 listen.

På toppen av listen kommer det en ny «konge» Magnus Carlsen blir første vestlige verdensmester i sjakk siden 1975 dette året. Etter seg på listen har han Ole Einar Bjørndalen og Andreas Thorkildsen.

2010

Et lysere kvinneår igjen. Marit Bjørgen inn på sølvplassen kun slått av «oksen» fra Grimstad – Thor Hushovd – etter at han vant VM i sykling og en etappe i Tour de France dette året.

Tre kvinner totalt i topp 10 – «Tutta» på niende og Tora Berger på tiendeplassen.

Petter Northug Jr. tok siste pallplassen.

2011

Vanskelig å få inn mer enn tre kvinner samme året blant topp ti plasseringene. Men det er tre stykker igjen dette året. Marit fortsetter å samle sølv, «Tutta» tar en femteplass og Heidi Løke kommer inn på en sjuendeplass.

Svømmeren Alexander Dale Oen topper etter hans fantastiske VM seier i svømming det året. Bak Marit finner vi Petter Northug Jr. igjen.

2012

Her kommer dame-året fremfor noen i nyere tid. Ingen klarer å hamle opp med Magnus Carlsen som igjen topper listen. Men bak han – der vrimler det av damer dette året. Håndballjentene på andreplass, Tora Berger på tredjeplassen, Marit Bjørgen på femte, Suzann Pettersen på sjetteplass og Cecilia Brækhus på sjuendeplassen. Fire stykker pluss landslaget i håndball. Herlig lesning igjen av lister.

2013

Nesten det samme skjer igjen – norske idretts-damer er virkelig i vinden! På toppen finner vi «kong» Magnus. Men deretter er det hyggelig kvinnelig lesning. Suzann Pettersen på sølvplass, Tora Berger på fjerdeplass, Marit Bjørgen på sjetteplass, Therese Johaug på åttendeplassen og Cecilie Brækhus på niendeplassen. Og som ikke det er nok så er damelandslaget i fotball på 11. plassen etter sitt EM sølv og Katrine Lunde forsyner seg med tolvteplassen! HERLIG!

2014

  1. «Kong» Magnus
  2. Kjetil Jansrud
  3. Marit Bjørgen
  4. Cecilia Brækhus

2015

Siste året jeg tar med i min oversikts-serie. Mr. Northug på toppen med Magnus Carlsen på sølvplass og Alexander Kristoff på bronse.

Vi er tilbake med tre kvinner inne på topp ti plasseringer – Therese Johaug på fjerdeplass, Marit Bjørgen på sjetteplass og Sarah Louise Rung på åttendeplassen.

Artig

Jeg stortrives å lese slike lister og lage utdrag fra dem. Håper du har hatt like stor glede av de som meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *