Norges historisk beste idrettsutøvere i nyere tider

Verdens gang i Norge har i mange år utgitt lister over Norges mest populære idrettsutøvere. Det er mange kvinnelige på listene, men det er ikke ofte de har gått helt til topps. Hvorfor ikke det? Jeg har ikke noe svar på det, men jeg skal forsøke å gjengi listene litt til deg ute å sette opp selve listen som et kjedelig oppslag bare!

Første året

Første året de lagde en slik liste med Norges 100 beste idrettsutøver for året var i 96. Da var det en av de aller største i norsk historie som toppet. Nemlig Bjørn Dæhlie. Han har vært på topp i mange sammenhenger på grunn av sin innsats i skisporet på den tiden.

Beste dame på denne 96 listen var Susann Goksør som dukker opp på en sjetteplass. Hun var en av de som stod i fronten for kvinnehåndballen i Norge på den tiden og fortjener absolutt en slik hedersbevisning. Sammen med Susann finner vi 26 andre kvinner jevnt fordelt nedover listen over de 100 beste. Du får selv vurdere om det er en skjev fordeling eller ikke. Nest beste dame var Trine Hattestad på en 14. plass dette året.

Andre året

Andre året var det noe forandringer i toppen. Trine Hattestad klatrer fra sin 14.plass og helt opp til beste dame plassering på fjerdeplass. Susann Goksør innehar samme sjetteplassen som året før. En ny dame helt i toppen med andre ord! På toppen har Ole Gunnar Solskjær klatret forbi Bjørn Dæhlie. Vebjørn Rodal og Tore André Flo inntar de to tomme plassene tredje og femte.

Tredje året – 98

Dette tredje året var det større forandringer hele veien – bortsett fra helt på toppen. Kong Dæhlie var tilbake på topp igjen. Men det har kommet opp tre nye kvinnelige utøvere blant topp ti plasseringene. Trine Haltvik fra Håndballen, Gunn Rita Dahle fra terrengsykling og Heidi Tjugum også fra håndball. Herlig å se at damene hevder seg og kommer fremover på listene. Tore Andre Flo og Ådne Søndrål tok andre og tredjeplassene dette året.

1999 og 2000

I -99 ble ikke årets men århundrets utøver kåret – og det var kongen igjen på topp. Mister Dæhlie.

2000 listen så skjer det nye ting igjen. Nye navn inn på listen selv om det allerede er rikskjendiser i sin idrett. Men dessverre bare to kvinnelige utøvere. Bente Skari dukker opp på bronseplass og Cecilie Leganger nede på niende plassen. Hyggelig med nye navn, bare synd det ikke er flere. På toppen dette året dukker John Carew opp med Lasse Kjus og Bente på de to neste plassene.

Faktisk så var 2000 året da damene markerte seg best en periode. Verdens Gang presenterte nemlig denne listen to ganger dette året og ved den ene gangen var Trine Lise Hattestad på toppen. Men på andre gans presentasjon hadde hun lagt opp som idrettsutøver og dermed var hun ute av listen også.

På disse listene var det også en liten tendens til økning i antall kvinnelige utøvere blant topp 100 listen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *