NORSKE IDRETTSKVINNER 2

Da fortsetter vi med kjente Norske kvinner innen idretten, den litt spede starten har vi vært igjenom og ser nå på de litt mere av nåtidens utøvere.

Vinteridrett

En av de store innen kvinnelige skisport er jo Therese Johaug, listen over medaljer er lang. Det var i 2007 at hun fikk sitt store gjennombrudd i skisporet, det var under NM i Meråker at hun tok en bronse medalje som igjen gjorde at hun da ble tatt ut til verdenscup rennene i samme år. Deretter gikk det slag i slag for henne, hun ble også tidenes yngste som fikk medalje i et VM løp da hun var bare 17 år gammel.

Etter en rask opptelling kommer en frem til åtte NM gull, ni sølv og fire bronser. I juniorverdensmesterskap klarte hun tre gull og en bronse. Det ble hele syv VM gull, en sølv og tre bronser, mens i Ol har det blitt en gull, en sølv og en bronse så langt.

Men karrieren hennes er ikke slutt enda, tross en del motgang og utestengning på grunn av en dopingsak kommer hun nok sterkt tilbake i skisporet.

Neste blir Kari Traa, mest kjent for kulekjøring eller freestyle som det også kalles. Det ble en tildlig debut for henne, kun tre år gammen var hun da hun startet med skikjøring og kun seks år gammel da hun startet med freestyle kjøringen, noe som gjorde at hun utviklet seg til en flott idrettskvinne. Sin første internasjonale seier tok hun i 97 og hun fulgte opp med tre OL medaljer og flere VM medaljer, det ble en grei samling i karrieren. Hun har i dag lagt opp sin karriere i skibakkene men har fortsatt sin satsing på sin egen kleskolleksjon som hun startet opp i begynnelsen av 2000 tallet.

Tora Berger er en godt kjent ski skytter, med to OL gull, åtte VM gull  og ti sølv og bronse medaljer i VM samt hele sytten NM gull ble det en god karriere for Tora. Hun representerte Dombås Idrettslag i sin aktive karriere, hvor hun begynte som juniorutøver og hun tok sin første VM medalje i 2000. Det kan nok ha hvert til god hjelp med treningen at hennes bror Lars Berger også var en god skiløper og skiskytter. Han tok også VM og OL medaljer i sin karriere. Hun la opp sin karriere i 2014 etter ca 14 år som aktiv skiløper.

Liv Grete Skjelbreid er et navn vi også kjenner igjen fra ski skytingen, hun kan stolt vise frem åtte VM gull og med to sølv og en bronse i OL gjorde hun det bra i tiden hun var aktiv. Og med over tyve verdenscup enkeltseiere satte hun sine spor i idretten. Det ble også der i skiskytingsmiljøet  hun traff sin ektemann, den Franske skiskytteren Raphael Poiree, men etter 13 år skilte de lag. Hun la opp som aktiv i 2006 etter mange år i skisporet.

Det var noen av de store navnene innen den Norske kvinnlige vintersporten. Det er mange flere vi kunne ha nevnt her, men avslutter nå for denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *