Raske kvinner

Kvinne idretten har kommet seg langt opp i de siste årene og vi har hatt og har fortsatt utrolig mange gode idretts kvinner her i landet. Det tok sin tid før kvinnene fikk lov til og komme fullverdig med innen idretten, men da de fikk slippe til viste de straks mange gode resultater. Idretten i gamle dager var jo forbeholt menn. Rekruteringen innen kvinne idretten er også veldig bra her i Norge så vi kan holde oss i topp sjiktet i mange år fremover også.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen

En av våres beste kvinnelige skiløpere er jo Marit Bjørgen, det er det ingen tvil om da vi ser på resultatene hun har i løpet av sin lange karriere. Hun er i dag tidenes mestvinnende OL utøver innen vinter OL og det ser ut til at den rekorden hun har der blir det lenge til før noen klarer og slå.Verdenscupen har hun vunnet fire ganger og er også den mestvinnende i VM sammenheng, utrolig godt prestert.Hun startet tidlig med idrett, til å begynne med var det fotball, håndball og langrenn som hun drev på med. Hun valgte så å satse videre kun på langrenn, noe som vi har sett at det var ett veldig godt valg av henne.Med god hjelp i fra sin smører og trener i de første årene som var I T Belsvik, han var med henne i fra niårs alderen og helt frem til hun kom inn på JR landslaget vårt.Med den gode starten hun hadde fått innen idretten gikk det ikke lenge før det ble ganske mange medalje plasser på henne.Under tiden som JR landslags løper viste hun veldig gode resultater og fortsatte den harde treningsstilen som hun likte, det igjen ga videre flere gode plasseringer.Da hun ble 18 år og kom inn i seniorklassen ble nok overgangen for stor til å begynne med, de gode plasseringene uteble. Men hun ga heldigvis ikke opp og satset bare hardere med treningen og kom så inn på Norges Skiforbunds elitelag.Dette hjalp, for allerede sesongen etter tok hun sin første verdenscup seier. På denne tiden var det hoved saklig sprint distansene hun satset på, men med en omlegging av trenings metoden ført til at hun også ville satse på de lengre distansene.Også her klatret hun opp på pall plasseringer og ble så en skiløper som var med på de fleste rennene som var.Hun har rukket og fått 25 NM gull, ni sølv og seks bronse medaljer. Det har blitt hele 18 VM gull, fem sølv og tre bronse medaljer og under OL har hun åtte gull, fire sølv og tre bronsemedaljer. En virkelig god samling med medaljer dette.

Marit Bjørgen

Alt dette til tross for to tunge sesonger hvor det var en del sykdom med i bildet, det var i sesongene 2006 til 2009 at hun slet en god del.Men hun kom sterkt tilbake og fortsatte i samme stilen som før.Marit la opp toppidretten i 2018 og hun vil nok bli husken som en av de største idretts utøveren vi har hatt i Norge gjennom tidene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *