RIKE KVINNELIGE IDRETTS STJERNER 2

Flere og flere av kvinnene innen idrett har begynt og få bra inntekt, med gode resultater følger det med reklame inntekter og gode sponsor avtaler.

Det er nok fortsatt langt igjen til at de får det samme som mennene gjør, men det har bedret seg mye i de siste årene.

Kim Clijsters

Kim Clijsters er et kjent navn i tennis mijøet, hun kommer i fra Bilzen i Belgia. Hun har i dag lagt opp men klarte og spille inn nesten 60 millioner kroner i sin karriere, hun klarer seg nok en god stund med den summen i banken.

Hun startet sin karriere som profesjonell tennis spiller i slutten av 90 tallet og hun drev på til 2012.  Med ca 30 seiere i singel turneringer og ca 11 i double turneringer har hun gjort det veldig bra.

Hun var i flere år ranket som nr fem på listene men har også blitt ranket som nr en i noen år.

Serena Williams

Serena Williams har også tjent gode penger innen tennis, med med over 56 milloner kroner i inntekt skulle hun ha det ganske bra økonomisk, kun noen få millioner mindre enn storesøsteren Venus.

Hun startet også sin karriere veldig tidlig, kun litt over fire år gammel når hun vant sin første turnering. Med nesten 50 turneringer som hun deltok i før hun var blitt ti år gammel så kan man jo si at hun er en god og dreven spiller.

Det som ble hennes første turnering som proff i midten av 90 tallet hvor hun tapte i den første runden i kvalifiseringen. Men derfra klatret hun javnt og trutt oppover på rankinglisten og kan nå se tilbake på ni seiere i Us Open, fem i French Open, tolv i Wimbledon og ti i Australian Open, dette er både i singel og i double. Hun kan legge til hele fire gull i OL i karrieren, slett ikke verst.

Kim Yu-na

Kim Yu-na er den neste på listen over idretts kvinner som har tjent gode penger, hun kommer i fra Gyeeonggi i Sør Korea.

Hun har klart litt over 50 millioner kroner i sin karriere, grei sum det og. Med mange titler opp i gjennom årene som aktiv, hun var også den første til og vinne VM, OL, Grand Prix finalen og de fire kontinenters mesterskap. Slett ingen dårlig prestasjon.

Hun er også den som har verdensrekord i poengsum sammenlagt for både friløp og kortprogram, med over ti ganger som hun har slått rekorden i ISU poengsystemet. Hun har eller aldrig vert under nr tre i en konkurranse, noe som igjen er en stor prestasjon.

Li Na

Siste kvinne i denne runden blir Ni Na fra Hubei i Kina, hun er også en tennis spiller av topp klasse med over 40 millioner kroner i sin karriere.

Hun ble den første kvinnen som var i fra Asia til og vinne en Gram Slam tittel. Hennes topp prestasjoner er og vinne French Open og Australia Open i henholdsvis 2011 og 2014. Hun la da opp etter det fordi hun hadde kneskader som gjorde at hun ikke kunne fortsette lengre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *