RIKE KVINNELIGE IDRETTS STJERNER

Det her med tiden blitt en del kvinner som også gjør det bra økonomist innen idretten, at menn har gjort det i lange tider er nok ingen hemmelighet. Men det har heldighvis blitt noe bedre for kvinnene i de senere årene selv om de fortsatt ligger langt bak herrene i inntekt der.

De fleste kvinnene som topper listen er golf spillere og tennis spillere de gjør store penger på og vinne turneringer som igjen gir gode sponsoravtaler og reklame inntekter.

Marija Sjarapova

Marija Sjarapova er en av de som topper listen, hun har gjort det stort innen tennis. Med en ca inntekt på rundt 135 millioner kroner lider hun nok ingen økonomisk nød med det første.

Den nå 30 år gamle Russiske tennis stjernen har vunnet mange titler opp igjennom årene, blandt annet alle fire Grand Slam titlene og med en sølv medalje i OL i 2012 har hun satt sine spor i idretten.

Med litt rusk underveis i karrieren som doping, noe hun testet posetivt på i 2016 har hun klart seg veldig godt.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki i fra Odense i Danmark har også gjort det godt innen tennis. Kun 28 år gammel har hun en inntekt på ca 67 millioner kroner, ikke dårlig sum det .

Hun begynte sin karriere tidlig, hun var kun 15 år gammel da hun og spille i WTA touren etter mange gode resultater i flere junior konkurrangser. Noe som gjorde at hun hadde spilt inn over 11 millioner kroner da hun var bare 19 år gammel. En virkelig god prestasjon.

Hennes liste over seiere er blitt lang, som vinner av junior klassen i Orange Bowl og Wimbleton, og som proff vinner av French Open, Wimbleton, Australian Open og US open to ganger har også hun satt sine spor i tennis verdenen.

Danica Patrick

Danica Patrick er en kvinne som har klart det store innen motorsporten, hun kommer i fra Wisconsin i Usa. Med Norske aner på morssiden er jo det ekstra moro.

Hun har klart og tjene inn ca 64 millioner i sin karriere, ikke dårlig. Hun har vert med og kjørt i Indy Car serien, Nascar sin Sprint Cup og Daytona 500.

Hun har fått flere utmerkelser blandt annet Rokkie of the Year flere ganger. Hun var også den første kvinnen som vant et IndyCar Serie løp, en virkelig god prestasjon.

Venus Williams

Venus Williams er nok en tennis stjerne som har gjort store penger på sin idrett, med ca 62 millioner kroner inntjent klarer også hun en god stund. Hun kommer i fra California i Usa og startet sin karriere tidlig og var allerede tidlig i tenårene en kjent spiller i miljøet og ble da profesjonell spiller.

Sammen med søsteren Serena dominerte de lenge tennissporten i flere år og tok mange medaljer i både OL og VM. Hun kan også legge til fire Us Open titler, tre French Open titler, ti Wimbleton titler og fem Australien Open titler.

Det er med sånne resultater at sponsor pengene og reklame inntektene skyter i været. Hun driver fortsatt på som aktiv men har falt en del på ranking listene de siste årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *