Unge stjerner

Det at vi har så utrolig mange flinke unge idrettsutøvere her i Norge er jo bare helt fantastisk, særlig med tanke på den videre utviklingen for disse unge talentene. For rekrutering er jo utrolig viktig for at vi skal kunne fortsette å hevde oss innen internasjonal idrett. Når man ser hvor godt disse ungdommene gjør det i juniorklassene og de fleste av dem fortsetter jo karrieren etter at de har kommet opp i seniorklassene og dette igjen inspirerer andre ungdommer til å satse.

Cecilia Brækhus

En av disse unge kvinnene som virkelig har klart å hevde seg innen internasjonal idrett er bokser og kickbokser Celina Brækhus eller Cecilia Carmen Linda Brækhus som er hennes fulle navn. Hun er opprinnelig i fra Colombia men ble adoptert og flyttet til Norge når hun var bare to og ett halvt år gammel.

Hun bodde i Sandviken som er ved Bergen i sine barn og ungdoms år hvor hun forsøkte seg på flere typer av idretts grener. Da hun var bare 13 år gammel startet hun opp med å trene med kickboksing, da i det skjulte for hennes foreldre likte ikke denne formen for idrett. Men foreldrene aksepterte det etter hvert og lot henne fortsette. Dette gjorde at hun ble så god at hun kom med på landslaget når hun var bare 16 år gammel og under denne tiden klarte hun både EM gull og VM gull, allerede da var hun en hardt slående ung dame. Hun skiftet så over til ren boksing og var en stund med som amatørbokser før hun tok skrittet opp til proff boksingen. Men med de strenge reglene som var her i Norge på den tiden og noe misfornøyd med sine treningsforhold gjorde at hun sluttet med boksingen. Men heldigvis ombestemte hun seg ganske raskt og ble med i den Tyske klubben Sauerland Event for her var det tillatt med proffboksing, noe som det da ikke var her i landet på den tiden. Hun er i dag fortsatt bosatt i Tyskland og nå i byen Berlin.

I dag er hun verdens berømt og innen den klassen hun bokser i som er weltervekt har hun fem belter og hun er også den første kvinnen i verden som har de fem beltene samtidig. Resultatene hun har å vise frem så langt som proffbokser er bare imponerende, det har blitt hele 35 seiere av 35 mulige. Virkelig en person å se opp til for de unge som satser innen den samme idrettsgrenen.

Friidretts stjerner

Friidretts stjerner

Innen friidretten har vi også mange gode unge kvinner som klarer seg utrolig godt innen sine grener. En av disse unge damene er Ingvild Meinseth som har hekkeløp, lengdehopp og sprintløp i sitt program. Også hun startet opp tidlig med idretten og allerede da hun var 15 år gammel klarte hun gull medalje i ett Norske mesterskap hvor både juniorer og senior klassen konkurrerte mot hverandre. Hun har fortsatt sin gode formkurve og har vunnet mange Norske og Nordiske medalje og da hun ble med i den Europeiske Ungdoms OL ble det både gull og bronse på henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *